Deelnemers aan het woord

En heel fijne cursus waarbij je gestimuleerd wordt tot gebed, persoonlijk en gezamenlijk en gestimuleerd wordt om anderen het evangelie te vertellen.
Een deelnemer over de Bouwsteen Bidden, hoe doe je dat? in februari/maart 2010 in Sleeuwijk

Het is fijn en verhelderend om met anderen over het/je gebedsleven te praten. Te horen hoe anderen dit ervaren.
Een deelnemer over de Bouwsteen Bidden, hoe doe je dat? in februari/maart 2010 in Sleeuwijk

Bouwstenen? Leerzaam en opbouwend bezig met God en Zijn woord. Doe de volgende keer weer graag mee.
Deelnemer uit Zeewolde

Ik vind het lesmateriaal heel praktisch en duidelijk. Het is goed toegankelijk voor zowel iemand die al langere tijd een relatie heeft met God, als voor iemand die nog aan het begin van zo’n relatie staat. De groepsgesprekken die we voerden zijn heel erg waardevol. De vele bijbelteksten helpen je de Bijbel ook toe te passen in je leven van iedere dag. Ik pak de Bouwstenen er wel eens bij als ik tijd maak voor een kop koffie. Bedankt!
Deelneemster, Zeewolde

Na negen jaar besturen en organiseren in de Missionair Oecumenische Gemeenschap in Purmerend had ik sterke behoefte aan wat meer verdieping. Door al dat vergader en geregel, vergeet je soms bijna dat je het allemaal voor God doet en komt de ‘innerlijke’ mens (op geestelijk gebied dus) wel eens wat te kort. Op dat moment vertelde mijn zoon dat hij zich had opgegeven voor de bijbelcursus ‘Bouwstenen voor je Leven’ van Agapè. Dat kwam goed uit. Mijn taak als bestuurslid van onze kerk zat erop en ik had dus weer wat tijd over.
Wat een geweldige en unieke ervaring om dit samen met je zoon, die inmiddels al 2 jaar het huis uit is, te kunnen doen. We zijn in september vorig jaar begonnen. Beiden leren we hier enorm veel. Na afloop brengt hij me altijd thuis, maar de terugweg naar huis is vaak te kort om alles nog eens te kunnen bespreken. De bijbel is opnieuw voor mij gaan leven. Met mijn 54 jaar heb ik al redelijk wat ervaring met mijn geloof en de kerk. Op den duur gaat er toch wel veel op de ‘automatische piloot’ zoals dat heet. Zeker als alles je voor de wind gaat. In de drukte van alle dag vergeet je je wel eens te verwonderen over het wonder van God. Het wonder dat je toch overal tegenkomt, als je er maar voor open staat.
Inmiddels hebben we al enkele bouwstenen gehad.
We zijn begonnen met de bouwsteen ‘ Een persoonlijke relatie met God’ . Hier heb ik opnieuw mogen ervaren dat God echt jouw, dus ook mijn God wil zijn. Dat Hij er alles aan doet om dicht bij je te komen. Zo veel zelfs dat Hij zijn zoon stuurt in de Persoon van Jezus Christus. Als we Jezus zien, zien we God. Duidelijker kan het voor mij haast niet. Jezus laat mij dus zien wie God werkelijk voor mij wil zijn. Gisteren, vandaag en morgen. Elke dag, overal.
De volgende bouwsteen ging over de Heilige Geest. De Heilige Geest die werkelijk in en door ons en mij kan werken om Gods plan met de wereld te realiseren.
Vervolgens hebben we de bouwsteen ‘Groeien in geloof gedaan’. In deze bouwsteen leerden we hoe we Gods woord in praktijk kunnen brengen en werden we bemoedigd en aangemoedigd dat ook te doen.
De laatste bouwsteen waar we nu nog mee bezig zijn is ‘De Bijbel, Gods woord’. Hier heb ik veel nieuwe dingen geleerd over het ontstaan en de wijze van vertalen. De Bijbel, die is samengesteld uit 66 verschillende boeken is geschreven door wel 40 verschillende auteurs in een periode van wel 1500 jaar. Zeer indrukwekkend dat het nu nog steeds het meest vertaalde en verspreide boek is. Dat kan volgens mij alleen maar als er een God is, die de regie voert en waakt over zijn Woord.

Ik zie uit naar de volgende les en ben vast van plan volgend seizoen door te gaan om ook de andere bouwstenen te kunnen volgen.
Deelneemster, Purmerend

De belangrijkste reden waarom ik de cursus bouwstenen ben gaan doen was om meer bagage en meer parate kennis te krijgen om gesprekken over het geloof te voeren. Dagelijks kom ik mensen tegen die niet in God geloven. Soms zijn er mogelijkheden om met hen over het geloof in God te spreken en te vertellen wat dat voor mij persoonlijk betekent. De cursus bouwstenen levert me meer inhoudelijke kennis op. Maar omdat we tijdens de cursus ook doorpraten over hoe we zelf dingen beleven, wordt ik ook bewuster van de mogelijkheden om die kennis te gebruiken in gesprekken met anderen. Ik ervaar de cursus echt als een verrijking. Het verdiept mijn contact met God, de drempel tot het voeren van gesprekken wordt lager, het ondersteunt me bij het jeugdwerk in de kerk en het verruimd mijn blik, doordat de cursisten verschillende achtergronden hebben. Ik ben heel blij met deze cursus en beveel het iedereen aan om deze ook te volgen.
Deelneemster

Ik vond het een leerzame cursus. Het leukste vond ik dat we met zoveel verschillende mensen waren, verschillende achtergronden en verschillende leeftijden. We hadden allen onze eigen moeilijkheden, twijfels of dingen waar we tegen aan liepen. Het is fijn om te horen dat je niet in je eentje staat in het geloof en dat anderen je kunnen helpen met tips hoe je bijvoorbeeld samen kunt bidden of de Bijbel kunt lezen. Zo kun je aan jezelf werken, maar ook anderen helpen.
Deelneemster, Zeewolde