Bouwsteen 6: Getuigen van je geloof

Vorige Bouwsteen Overzicht Bouwstenen Volgende Bouwsteen

Bijbelse basis voor getuige zijn
In deze les ontdek je in het Oude en het Nieuwe Testament hoe God Zijn volk oproept om van Hem te getuigen. Met elkaar onderzoeken we de bijbelse basis voor evangeliseren. Ook formuleer je met elkaar een definitie voor evangelisatie en toetst deze aan de praktijk.

Wie zijn mijn buren?
Wat kenmerkt onze hedendaagse West-Europese cultuur? Wat typeert de mens anno 2008 en wat houdt hem en haar bezig, wat zijn de behoeften en verlangens? In deze els kijken we daarnaar en zoeken naar de aansluiting om Gods boodschap, het Evangelie, in onze tijd en cultuur op een hedendaagse manier te brengen.

Hoe vertel ik het mijn buren?
Waar draait de kern van de evangelieboodschap om? En hoe leg ik dat in begrijpelijke woorden uit aan iemand, die nog nooit een kerk van binnen heeft gezien of een Bijbel open heeft gehad? Na afloop van deze les ben je in staat om het Evangelie helder op een rij te zetten en aan een ander uit te leggen.

Je persoonlijke getuigenis
Waarom geloof jij? Wat betekent geloven voor jou? Welke plaats neemt het geloof in je leven in en waarom zou je het anderen aanbevelen? Leer vertellen wat God in je leven gedaan heeft en doet. Leer dit vertellen op een aansprekende en begrijpelijke manier.

Opruimen van blokkades
Er zijn veel essentiële levensvragen die een drempel kunnen vormen tussen de mens en God. Op de meest voorkomende vragen willen we in deze studie ingaan en kijken naar mogelijke antwoorden die helpen om die blokkades op te ruimen.

Communicatie van het Evangelie
In de vorige lessen van deze Bouwsteen heb je geleerd om de kern van het Evangelie uit te leggen. Je kunt vanuit je eigen leven vertellen waarom geloven belangrijk voor je is. Je hebt inzicht gekregen, in wat de mensen van vandaag echt beweegt. In deze les worden die dingen bij elkaar gebracht en vertalen we dit naar een goede communicatie van het Evangelie naar anderen. We zoeken naar wegen om anderen te helpen Christus te ontmoeten.

Vorige Bouwsteen Overzicht Bouwstenen Volgende Bouwsteen